Ugrás a tartalomra
Nincs találat!
{{$index + 1}}

Társaságunk szerepe az e-Mobilitásban

A tudás a hajtóerőnk

Az elektromobilitás mára a környezettudatosság, a klímavédelem és a fenntartható fejlődés szimbólumává vált.

Az elektromos autók javítják a nagyvárosok életminőségét a károsanyag-kibocsátás és a szálló por terhelés csökkenése révén. Az elektromobilitás a jövőbeni „okos” és élhető nagyvárosok, kialakításában fontos szerepet fog játszani, és úgy a tömegközlekedésben, mint a magángépjármű használatban is fokozatosan teret hódít.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Solutions kiemelkedően fontos feladatának tartja a fenntartható közlekedés minél szélesebb körben történő elterjesztését. Jelenleg több száz elektromos autók töltésére alkalmas, az európai szabványoknak megfelelő ún. „Type 2” csatlakozóval rendelkező, zömében intelligens töltőpont felügyeletét látjuk el.

Teljeskörű megoldás

Töltési technológiánk fejlesztése során mindig a biztonságot, a felhasználóbarát megoldásokat és a kimagasló teljesítményt helyezzük a középpontba. Felismertük, hogy egy töltőállomás IT-rendszer nélkül olyan, mint egy mobiltelefon SIM kártya nélkül, ezért a műszaki tartalmat és az üzemeltetéshez szükséges további feltételeket egy helyről biztosítjuk.

Intelligensen, hálózatba szervezve

Németországban és Európában anyavállalatunk az egyik vezető töltőinfrastruktóra-üzemeltető az elektromobilitás terén. Ebből adódóan – elkerülendő az elszigetelt alkalmazásokat – számunkra a legfontosabb tényező a hálózatba szervezés.

Know-how

2019 első félévében anyavállalatunk töltőpont-hálózatában Európa-szerte több, mint 36 millió kilométernyi tiszta, emissziómentes közlekedéshez elegendő villamos energiát vételeztek, ugyanannyit, mint 2017-ben egy teljes év alatt. A mintegy 7.250 intelligens töltőpont (ebből 480 DC töltőpont) és a 13.500 privát töltési megoldás jól példázza az ELMŰ-ÉMÁSZ és anyavállalata, az innogy tapasztalatát – immár 26 országban.

Infrastrukturális fejlesztések

Mindig a járművek aktuális technológiai újításaihoz igazítjuk nyilvános töltőinfrastruktúránk fejlesztését. Élen járunk az olyan aktuális problémák megoldásában, mint a közvetlen fizetés, továbbá a jövőbeni fejlesztésekben, amilyen a járművel történő kommunikáció szabályozására kidolgozott ISO 15118 szabvány is.

Akadálymentesség

Minden kezdeményezésünk az egyszerű és akadálymentes töltés körül forog: biztonságos töltési technológia, Plug&Charge, eCharge+ mobilalkalmazás.