Ugrás a tartalomra
Nincs találat!
{{$index + 1}}

Töltőállomásaink használata – lépésről lépésre

Ismertető a közterületi elektromos kutakon való töltéshez

Közterületen elhelyezett nyilvános töltőállomásaink lehetnek fizetősek (bruttó ára: 99 Ft/kWh) vagy a honlapon történő előzetes regisztrációval ingyenesek. A Töltőállomás-hálózat fülön tájékozódhat, hogy az egyes töltők milyen módon vehetők igénybe.

Általános tudnivalók

A feltöltéshez az elektromos autót a töltőoszlop előtt kijelölt – kizárólag elektromos autók feltöltéséhez használható – helyre kell leparkolni. A parkolóhely kizárólag a töltés időtartamára biztosított, a töltés befejeztével a töltőállomást haladéktalanul el kell hagyni. A töltést követő, töltőállomáson történő tartózkodás idejére az Üzemeltető jogosult díjat szedni.

Az általunk kínált és üzemeltetett berendezések biztonságos használatát – a vezeték- és hibaáram-védelemtől kezdve az automatikus csatlakozódugó reteszelésig bezárólag – több megoldás is garantálja. A töltés során a csatlakozót az oszlop mechanikusan rögzíti (reteszeli), így az nem húzható ki, amíg a feltöltési folyamat le nem zárult. A reteszelés megszüntetéséhez a töltési folyamatot le kell állítani. A töltési folyamatot bármikor megszakíthatja, mivel a korszerű járműveknek és az akkumulátor-technológiának köszönhetően ez nem okoz problémát sem az elektromos autó, sem a töltőberendezés számára. A töltés folytatásához a kábelt ismét a töltőállomáshoz kell csatlakoztatni, ezt követően az áramfelvétel újraindul.

Az elektromos töltőberendezés használata saját felelősségre történik a szolgáltatás igénybevétele során. Ezzel összefüggésben keletkezett károkért, esetleges hibákért nem vállalunk felelősséget.

A közterületi töltőoszlop használatának menete

Helyezze a töltőkábelt a csatlakozóba, az autót pedig zárja le. (A töltőoszlop 22 kW-os Type 2 csatlakozóval rendelkezik.)

Indítsa el a töltést az „eCharge+” mobilalkalmazás segítségével. Amíg a LED kéken világít, a töltőoszlop tölt. (A fizetős és az ingyenes, de regisztrációhoz* kötött töltés használatáról részletes leírást talál, az alább letölthető Pdf fájlokban.)

A töltés leállítása az alkalmazással lehetséges. Ha a LED elaludt, távolítsa el a töltőkábelt, először az autóból, majd a csatlakozóból.

*Regisztráció menete: Először az https://e-autozas.hu/ oldalra kell beregisztrálni, ezután a szerződésazonosító fülön található szerződésazonosítót és az ehhez tartozó jelszót kell megadni az alkalmazásban.

Hibabejelentés és kapcsolat

Az e-töltőoszloppal és annak használatával kapcsolatos kérdésekben az ELMŰ-ÉMÁSZ ügyfélszolgálata a +36 1/238-1888-as telefonszámon, 0-24 órában áll az Ön rendelkezésére (magyar és angol nyelven).

Kapcsolódó dokumentumok