Ugrás a tartalomra
Nincs találat!

Töltőállomásaink használata – lépésről lépésre

Ismertető a közterületi elektromos kutakon való töltéshez

Közterületen elhelyezett nyilvános töltőállomásainkat az elektromos autó tulajdonosok előzetes regisztrációt követően használhatják.

Általános tudnivalók

A feltöltéshez az elektromos autót a töltőoszlop előtt kijelölt – kizárólag elektromos autók feltöltéséhez használható – helyre kell leparkolni. A parkolóhely kizárólag a töltés időtartamára biztosított, a töltés befejeztével a töltőállomást haladéktalanul el kell hagyni. A töltést követő, töltőállomáson történő tartózkodás idejére az Üzemeltető jogosult díjat szedni.

Az általunk kínált és üzemeltetett berendezések biztonságos használatát – a vezeték- és hibaáram-védelemtől kedzve az automatikus csatlakozódugó reteszelésig bezárólag – több megoldás is garantálja. A töltés során a csatlakozót az oszlop mechanikusan rögzíti (reteszeli), így az nem húzható ki, amíg a feltöltési folyamat le nem zárult. A reteszelés megszüntetéséhez a töltési folyamatot le kell állítani. A töltési folyamatot bármikor megszakíthatja, mivel a korszerű járműveknek és az akkumulátor-technológiának köszönhetően ez nem okoz problémát sem az elektromos autó, sem a töltőberendezés számára. A töltés folytatásához a kábelt ismét a töltőállomáshoz kell csatlakoztatni, ezt követően az áramfelvétel újraindul.

Az elektromos töltőberendezés használata saját felelősségre történik a szolgáltatás igénybevétele során. Ezzel összefüggésben keletkezett károkért, esetleges hibákért nem vállalunk felelősséget.

A közterületi töltőoszlop használatának menete

  1. Helyezze a töltőkábelt a csatlakozóba, az autót pedig zárja le. (A töltőoszlop 22 kW-os Type 2 csatlakozóval rendelkezik.)
  2. Indítsa el a töltést az „eCharge+” mobilalkalmazás segítségével. Amíg a LED kéken világít, a töltőoszlop tölt.
  3. A töltés leállítása az alkalmazással lehetséges. Ha a LED elaludt, távolítsa el a töltőkábelt, először az autóból, majd a csatlakozóból.

Hibabejelentés és kapcsolat

Az e-töltőoszloppal és annak használatával kapcsolatos kérdésekben az ELMŰ-ÉMÁSZ ügyfélszolgálata a +36 1/238-1888-as telefonszámon, 0-24 órában áll az Ön rendelkezésére (magyar és angol nyelven).

Kapcsolódó dokumentumok